"Bafra Ortaokulları Okuyor"

5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar arası “Bafra Ortaokulları Okuyor” kitap okuma yarışması...

30.04.2016 854

KONU :

 Samsun ili Bafra ilçesi  genelindeki ortaokul 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar arası “Bafra Ortaokulları Okuyor” kitap okuma yarışması.

 AMAÇ :

 Türk Millî Eğitimi’nin genel amaçları doğrultusunda, Samsun Bafra ilçesindeki bütün ortaokul (5, 6, 7 ve 8’inci sınıf) öğrencileri arasında; dikkatleri kitap okumaya çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, okuduğu kitaba göre öğrencinin anlama seviyesinin görülmesini sağlamak, kendisinde güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmaktır.

 KAPSAM:

 Bu şartname İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulunun düzenlediği  " Bafra Ortaokulları Okuyor ” kitap okuma yarışmasının kural ve yöntemlerini kapsar.

 OKUTULACAK  KİTAPLAR:

 

S. NO:

KİTABIN ADI

YAZARI

YAYINEVİ

SYF.

1

Yankılı Kayalar

Ahmet Yılmaz BOYUNAĞA

Timaş

  112

2

Yonca Kız

Kemal BİLBAŞAR

Can

  184

3

Eyvah Kitap

Mine SOYSAL

Günışığı

  127

4

Fatih’in İstanbul Rüyası

    Talip ARIŞAHİN

Damla

  174

 

 



KATILIM ŞARTLARI:

      a) Yarışmaya, Bafra ilçesi  genelindeki bütün ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilirler.

b) Yarışmaya her okul, en fazla on öğrenci ile katılabilir. Bu öğrenciler, okulun kendi içinde oluşturacağı bir kurul tarafından seçilecektir.

c) Yarışma günü, katılımcı okul adına (Türkçe öğretmeni öncelikli olmak üzere) bir danışman öğretmenin de bulunması gerekmektedir.

     d) Engelli öğrencilerin müracaatlarını okul rehber öğretmeni ile birlikte bizzat İMKB Şehit Erol Haspulat YBO Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Özür durumlarını belgelendirmeleri gereklidir. Kitap okuma yarışmasına kabul edildikleri takdirde öğrencilerin sürekli kullandıkları araç-gereç ve cihazları getirerek yarışmada kullanabilirler.

e) Ortaokullar düzeyinde yapılacak olan " Bafra Ortaokulları Okuyor " kitap okuma yarışmasında  her öğrenci bireysel olarak yarışmaya katılacaktır. 

 

BAŞVURULAR:

Başvurular, 15.03.2016 - 01.05.2016 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Her okul,  http://www.imkbsehybo.k12.tr web adresindeki yarışmayla ilgili bölümde belirtilen alanları eksiksiz dolduracaktır. Yarışma ekibindeki öğrenciler, son başvuru tarihinden sonra değiştirilemez.

  

 

1.

İlk Başvuru tarihi

15.03.2016

2.

Son başvuru tarihi

01.05.2016

3.

Başvuru

http://imkbsehybo.meb.k12.tr

4.

Başvuru için kurum ve adresi

İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu

5.

Yarışmanın yapılacağı tarih ve saat

13.05.2016  SAAT:13.00

6.

Ödül Töreni

19.05.2016

SAAT:10.00

YER: İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu

7.

Her türlü bilgi için

Murat YILDIZ- 0506 9481797 (Türkçe Öğretmeni)

 

 YARIŞMANIN YAPILACAĞI YER, TARİH VE SAAT:

 YER:İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı Bölge Ortaokulu

TARİH: 13.05.2016

SAAT: 13.00 

YARIŞMANIN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

·         Sınav, İMKB Şehit Erol Haspulat YBO Türkçe öğretmenlerinden oluşan kurul tarafından hazırlanacak ve tek oturumda gerçekleştirilecektir.

 

YARIŞMA KURULU

1-İbrahim ŞENEL -TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

2-Murat YILDIZ  -TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

3-Kübra HAYDAROĞLU -TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

·         Sınava girecek öğrenciler yanlarında, sınav giriş belgesi, onaylanmış öğrenci belgesi, kurşun kalem ve silgi bulundurmak zorundadır.

·         Sınavın süresi 120 dakikadır. Sınav saat 13.00’de  başlayıp 15.00’de sona erecektir. Sınavda ilk 30 dakika ile son 10 dakika içinde öğrencinin sınav salonundan çıkmasına izin verilmeyecektir.

·         Sınav, 100 sorudan oluşacaktır.

·         Her soru 1 puan değerindedir.

·         Sorular, 4 seçenekli ve test olacaktır. 3 yanlış, 1 doğruyu götürecektir.

·         Soruların, yukarıda belirtilen kitapların okunması, anlaşılması, kavranması ve ölçülmesine yönelik bir nitelikte olacaktır.

·         Soru kitapçıkları, sınav sonunda öğrencilerde kalacaktır.  Cevap anahtarı sınavdan 1 saat sonra web sitemizde yayınlanacaktır.

·         Sınav günü, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olmamak şartıyla serbest kıyafetle gelinebilir. Cep telefonu vb. teknolojik cihazlar sınav salonuna alınmayacaktır. Sınava başlama saatinden itibaren 15 dakikaya kadar geç kalan öğrenciler alınır. Ancak geç kalan öğrencilere ek süre verilmez. Sınav başlangıcından itibaren ilk 30 dk. içinde öğrencinin yarışmadan ayrılmasına izin verilmeyecektir. Sınav bitimine 10 dk. kala hiçbir öğrenci dışarı çıkarılmayacaktır. Son 10 dk. içerisinde her sınıfta en az 2 öğrenci bulunması zorunluluğu vardır.

 ·         Sınav sonrası sorulara itirazlar ve eleştiriler sınav bitiminden sonraki bir (1) saat içerisinde okul müdürlüğümüze yazılı olarak yapılacaktır. Sınav bitiminden bir (1) saat içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.